AQUA CHAIN INTRODUCEERT ...

Met Klassenwater hoopt Aqua Chain het gedragspatroon van ouders, leerlingen en scholen te wijzigen. Het drankenaanbod wordt sterk bepaalt door wat ouders aan de kinderen meegeven. Uit onwetendheid worden vaak de meest zoete drankjes aan de kinderen meegegeven (waarvan men zelfs vaak denkt dat deze gezond zijn).
Bij het beste en goedkoopste alternatief, water dus, wordt zelden stil gestaan. Aqua Chain wil dat meer onder de aandacht brengen en ervoor zorgen dat dit water op een verantwoorde manier gedronken kan worden. Bovendien door water drinken in de les toe te staan leer je kinderen water te drinken.

Veel scholen besteden de laatste tijd aandacht aan gezond bewegen en gezonde voeding. Ook zij vergeten hierbij niet zelden de waarde van water en nog belangrijker; de gelegenheid water te drinken wordt niet geboden. Op de eerste plaats is water vaak enkel te krijgen in een toiletruimte. Qua  hygiëne niet de meest voor de hand liggende locatie. Daarnaast ook nog eens een locatie waar vaak geen toezicht is. Op de tweede plaats wordt er weinig aandacht besteed aan de mogelijkheid wanneer je water kan drinken. In Nederland is men immers niet gewend te mogen drinken in de les. Met een speciale “klasse(n)water-koeler” en een speciale bidon willen wij de scholen stimuleren om dit wel toe te gaan staan. Iedereen weet dat er geadviseerd wordt 1,5 liter water per dag te drinken; de bedoeling is echter dat deze hoeveelheid over de hele dag verspreid wordt.

Voorbeelden van projecten