Bidon

Aqua Chain heeft vanwege enkele belangrijke voordelen bewust gekozen om bidons te gebruiken. De bidon heeft een brede mond, waardoor niet alleen het vullen, maar ook het schoonmaken erg makkelijk is. Hij is bovendien vaatwasserbestendig. Daarnaast is de bidon transparant, zodat men goed kan controleren of hij schoon is. Wij adviseren om de bidon steeds na gebruik te reinigen. De bidon kan telkens opnieuw gebruikt worden; je hebt dus geen afval van bekers of Pet-flesjes.

Op de bidon is een speciale ruimte gereserveerd, waarin iedere leerling zijn of haar naam kan schrijven. Iedereen krijgt dus zijn of haar persoonlijke fles. Deze fles heeft dezelfde uitstraling als de waterkoeler. De bidon wordt in Nederland gemaakt en er is rekening gehouden met de strengste eisen betreffende voedselveiligheid. Zo is zelfs de inkt, waarmee de bidon bedrukt is, niet schadelijk. 

Natuurlijk zijn ook pet-flesjes met Klasse(n)water te vullen. In principe zijn deze flesjes voor eenmalig gebruik. De flesjes moeten echter steeds weggegooid worden en opnieuw worden aangeschaft. Door de smalle mond van de flesjes is het namelijk lastig deze goed te reinigen.